Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Er zijn 16 cirkels in deze afbeelding, maar de meeste mensen kunnen ze niet vinden

Kijk goed naar de afbeelding. Wat kunt u zien? Veel lijnen en dozen? Dat is waar. Maar zie je ook de zestien cirkels? Het klinkt misschien gek, maar ze zijn er allemaal.

Dit heet de Coffer Illusion en was finalist in de 2006 Best Illusion of the Year Contest. Anthony Norcia van het Smith-Kettlewell Eye Research heeft het gemaakt en het de Coffer Illusion genoemd, naar een architectonische term die wordt gebruikt om een ​​reeks verzonken panelen in verschillende vormen te beschrijven.

Deze foto is onlangs geüpload op Reddit door gebruiker ‘i124nk8’ en sindsdien zijn duizenden mensen in verwarring gebracht!

Onze wereld zit vol met optische illusies en dingen zijn niet altijd zoals ze lijken. Onze geest probeert constant de wereld om ons heen te begrijpen en er zijn shortcuts nodig om de absurde hoeveelheid informatie die ons op elk moment ter beschikking staat snel te verwerken. Meestal helpen dergelijke shortcuts ons om informatie te verwerken. Maar ze kunnen er ook voor zorgen dat we fouten maken door waardevolle informatie over het hoofd te zien en te missen.

Dit is precies wat er gebeurt als je naar de cirkels zoekt. Er is hier geen magie. Als je eenmaal weet waar je op moet letten, zijn de zestien cirkels gemakkelijk te herkennen.